divendres, 10 de gener de 2020


LA VISIÓ DE LA NOSTRA ESCOLA

 Joc de la Bola és un centre inclòs en la xarxa d’escoles del projecte Escola Nova 21 des del curs 2017-2018.


Una aliança de centres amb un projecte educatiu avançat i que tenen en comú quatre eixos interconnectats i interdependents:

EIX 1.Un propòsit educatiu que doni resposta als reptes actuals. Implica una transformació i sobretot, actualització del sistema educatiu.

EIX 2.Unes pràctiques d’aprenentatge empoderadores i rellevants que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar.

EIX 3. Una avaluació competencial i global, no només de l’àmbit cognitiu, sinó també físic, emocional i social.

EIX 4. Una organització oberta i autònoma, capaç d’autoreflexió i actualitzar-se.

Aquesta xarxa inclou models diversos però tots amb un horitzó comú  basat en els quatre eixos esmentats prèviament.

L’horitzó comú  l’anem  treballant i compartint des de diferents vessants. A partir de les formacions que realitzem tots els centres. En les trobades periòdiques amb els companys d’aquests mateixos centres. També amb visites en centres que es troben en un moment més avançat del procés de millora educativa. Per últim, en les sessions de treball tan de la comissió impulsora com les que inclouen tot el claustre de mestres.

Aleshores, al llarg del curs 2017-2018 es va definir aquest marc educatiu en una VISIÓ DE CENTRE que va incloure tota la comunitat educativa ( famílies, alumnat, mestres, PASS). Es van organitzar dinàmiques amb els alumnes, activitats amb el claustre de mestres, jornades i trobades amb famílies i PASS, tot plegat, finalitzat en una acte de Cloenda . Aquest va incloure jocs, tallers, actuacions musicals, ... Una jornada festiva, informativa i d’agraïment, per tota la feina feta!

El present curs 2018-2019 s’han iniciat els primers passos per arribar a la VISIÓ DE CENTRE que tots plegats vam construir. Per traçar aquest camí seguim un mètode de millora pedagògica anomenat :“ ESPIRAL D’INDAGACIÓ”. Aquest procediment ens ajuda a identificar, analitzar, revisar i millorar qualsevol aspecte del nostre dia a dia. Actualment, ens hem iniciat en la seva aplicació i estem posant-lo en pràctica en l’àmbit de les matemàtiques.

ALS ENLLAÇOS SEGÜENTS PODREU VEURE ALGUNS VÍDEOS RESUM D'EN21

                               Resultat d'imatges de VIDEO                                                               

                                          





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada